dimarts, 18 de febrer del 2014

Certificat d'eficiència energètica

28 de maig de 2013
Un altre atracament. O la gent és molt espavilada o tenen molt bons gestors. Un altre impost per facilitar que facin calaix determinats col·lectius. Els arquitectes, enginyers i d’altres professionals veïns meus no en són culpables, però sí beneficiaris. Beneficiaris per cobrar per dir-me si a casa meva hi ha finestres amb doble vidre o no, o si el sistema de calefacció funciona.

Un deu pels col·legis professionals que han aconseguit aquesta mesura. Com que hi ha crisi a la construcció tots hem de contribuir a donar feina en un gran gest de solidaritat. D’altra banda la DGT estudia la possibilitat de retirar de la circulació els cotxes amb més de set anys d’antiguitat amb l’excusa de la seguretat. I Així tots contribuirem a mantenir el sector de l’automoció.

Malauradament no són els únics abusos que es cometen en nom de la seguretat i del medi ambient. Que me'n dieu de les ITV? Que mirin la direcció, d’acord; que examinin l’estat dels pneumàtics, d’acord; que es fixin en …. d’acord. Però resulta que fa uns mesos vaig passar l’ITV del meu vehicle, amb molts anys a sobre, i me'l volien tombar per portar uns estreps no homologats que havien passat totes les inspeccions anteriors. Però no ens esbarem que tot s’arregla pagant una taxa per a l’homologació. Sí, pagues ja no hi ha perill per a la seguretat del trànsit. Quina barra!

Sort que l’examinador no es va fixar en el ninotet de l’Elvis, al costat del volant, que amb el pas dels anys ja no mou bé els malucs, ni en aquell marc de fotos amb la inscripció “Papá no corras” que no puc desenganxar, si no la broma m’hagués sortit més cara.

Proposaré al col·legi de biòlegs, vistos els precedents, que impulsi un examen per a distingir les vespes de les abelles. Qui no el superi no tindrà dret a entrar en una piscina pública. És en aquests llocs on es fa un gran mal al medi ambient assassinant milers d’abelles al confondre-les amb altres animalons. I ja sabem que si desapareixen les abelles, perilla la pol·linització i si no hi ha pol·linització, no hi ha fruits i tot plegat afectarà  la cadena ecològica amb el consegüent desgavell mediambiental. I també proposaré un impost que gravi el diòxid de carboni que expulsem durant la respiració. O un que afecti el metà que expulsem durant…

No, millor no donar més idees.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada